In Brussel Premium Corner

Wat Von der Leyen leerde van Juncker

21 oktober 2020Leestijd: 2 minuten

Wie is de baas van de Europese Commissie? Ik, zegt de Duitse voorzitter ­Ursula von der Leyen (CDU). Volgens lekkende ambtenaren zijn honderdvijftig midden- en topposities in de Commissie niet ingevuld omdat Von der ­Leyens uit Berlijn gehaalde kabinetschef Björn Siebert namens haar wil bepalen wie welke positie krijgt. De lekkers meldden zich bij Politico Europe en zeggen dat Von der Leyen en Siebert de EU-ambtenaren niet vertrouwen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.