In Amsterdam Premium Corner

Ontsluiting nieuwe woonwijk ‘Bajes Kwartier’ bijna gereed

12 augustus 2020

Een tunnel uit de bajes! ‘De jongens zouden ervoor tekenen om hier zo gemakkelijk weg te komen,’ grinnikt de machinist van een graafmachine op de plek van de voormalige luchtplaats. Aan de binnenkant van de gevangenismuur staat in graffiti ‘Freedom or Death’. Van de zes markante torens van de Bijlmerbajes staat er nog één overeind, de andere zijn gesloopt. Op de plaats van de voormalige gevangenis verrijst een woonwijk: Bajes Kwartier.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.