Premium Lock De kunst van het begroeten

13 juli 2020Leestijd: 4 minuten
Sommige begroetingen hebben het eeuwenlang volgehouden, andere zijn verdwenen, nieuwe kwamen ervoor in de plaats. Foto: ANP

De buiging, de handkus, de kus, de luchtkus, de omhelzing, de handdruk, tong uitsteken, het wrijfje, neuswrijven, het wangwrijfje, op en neer springen, handpalmen tegen elkaar, hand op het hart met of zonder buiging, salueren, aan de hoedrand tikken, de reverence, het op één knie zakken: er zijn talloze manieren om elkaar te begroeten, in de loop der ­eeuwen ontstaan in verschillende ­culturen. Sommige begroetingen hebben het eeuwenlang volgehouden, andere zijn verdwenen, nieuwe kwamen ervoor in de plaats.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.