De Nederlandsche Bank

Knot in HJ Schoo-lezing: ‘Meer EU-integratie nodig’

19 juni 2020

rof.dr. Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank, hield dinsdagavond 1 september de twaalfde HJ Schoo-lezing in De Rode Hoed in Amsterdam. De lezing is in de loop van woensdag 2 september in zijn geheel terug te lezen en te zien op deze site. Lees hieronder de belangrijkste passages terug.

De titel van de lezing van Knot was: ‘Samen sterker uit de crisis. Hoe we Europa weerbaarder, welvarender en duurzamer kunnen maken.’ De bankpresident sprak niet alleen over de gevolgen van de coronacrisis voor de economie en de Miljoenennota van volgend jaar, maar ook over de economische situatie waarin de Europese Unie verkeert.

De HJ Schoo-lezing is een eerbetoon aan de journalist, columnist en essayist HJ Schoo (1945-2007), voormalig hoofdredacteur van Elsevier Weekblad (1993-1999), lid van de hoofdredactie van de Volkskrant, en vervolgens uitgever van Vrij Nederland, Opzij en Psychologie Magazine. Hij overleed in 2007 op 61-jarige leeftijd. De HJ Schoo-lezing geldt als de officieuze opening van het politieke seizoen.

Voor informatie over de inhoud van de lezing verwijzen we graag naar de afdeling woordvoering van DNB: De heer B. Bergsma, email: [email protected], telefoon: 06 5325 8400.

Knot sinds juli 2011 president van De Nederlandsche Bank

Wilt u de tekst van de HJ Schoo-lezing 2019 nog eens nalezen? Bestel dan de lezing in boekvorm: Het land van morgen, door Wopke Hoekstra

Prof. dr. K.H.W. Knot (53) is sinds 1 juli 2011 president van De Nederlandsche Bank. Hij is tevens vicevoorzitter van de Financial Stability Board en voorzitter van haar Standing Committee on the Assessment of Vulnerabilities.

Hij is lid van de Governing Council en de General Council van de Europese Centrale Bank, lid van de European Systemic Risk Board, gouverneur van het Internationaal Monetair Fonds, gouverneur van de Bank for International Settlements en lid van haar Board of Directors.

Sinds 2005 is Knot honorair hoogleraar Economics of Central Banking aan de Rijksuniversiteit Groningen en sinds 2015 is hij honorair hoogleraar Monetaire Stabiliteit aan de Universiteit van Amsterdam.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.