In Brussel Premium Corner

SGP: exitscenario’s voor de muntunie

18 mei 2020Leestijd: 2 minuten

Het Europees Verdrag laat de 19 eurolanden geen ruimte om uit de munt­unie te treden zonder ook de EU te verlaten. Dat moet veranderen, vindt europarlementariër Bert-Jan Ruissen (SGP). Hij vraagt de Europese Commissie met draaiboeken te komen voor het geval een land uit de euro wil, bijvoorbeeld omdat het te zwak is om erin te blijven.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.