🎧 Luister de podcast

Pikant conflict tussen Duits Hof en Europees Hof – Kan EU blijven uitbreiden?

11 mei 2020Leestijd: 1 minuut

Terwijl de ministers van Financiën van de EU-landen het eens proberen te worden over de miljarden in het noodfonds, doet het Duitse grondwettelijk Hof een pikante uitspraak: de Europese Centrale Bank gaat zijn boekje te buiten met het opkopen van Zuid-Europese staatsschulden. Wat betekent dat voor de machtsstrijd in de EU?

We bespreken het met Jelte Wiersma, onze correspondent in Brussel. Ook hebben we het over een idee van de Franse econoom Thomas Piketty, die pleit voor Zuid-Europese euro-obligaties. En tot slot praten we over de toekomst van de EU: kan die zich naar het Oosten blijven uitbreiden zonder dat het ten koste gaat van de democratie?

Mis niets en abonneer u op deze podcast