financieringsstromen Premium Corner

De vele geldpotten van de Europese Unie

26 mei 2020Leestijd: 3 minuten

De 27 landen in de Europese Unie strijden ­continu over de vraag ­hoeveel geld er ­beschikbaar moet zijn. Telkens zijn er nieuwe ­leningen, subsidies en zelfs giften nodig voor landen, ­bedrijven en burgers – nu door corona. De discussie over het nieuwste fonds van 500 miljard euro of nog meer, is nog volop gaande. Een ding is duidelijk: sluipen­derwijs neemt de ­gezamenlijke schuld van de 27 landen van de Europese Unie toe. De belangrijkste financieringsstromen en geldpotjes op een rij.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.