Essay Premium Corner

Taboe op debat over rechters is onhandig

14 februari 2020Leestijd: 5 minuten

De Urgenda-zaak heeft geleid tot debat over activistische rechters. Dat is alleen maar goed, want nieuwe generaties en nieuwe kiezers moeten vertrouwd worden gemaakt met de argumenten voor en tegen. Een taboe op het debat is onverstandig, betoogt Arendo Joustra, die een paar kanttekeningen plaatst bij de uitspraak van de Hoge Raad.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.