In Brussel Premium Corner

Rechts wint door Brexit zetels in EP

12 februari 2020Leestijd: 2 minuten

Het Europees Parlement is sinds de Brexit op zaterdag 1 februari verrechtst. De 73 Britse en Noord-Ierse parlementsleden zijn vertrokken. Daarmee zou het Parlement zijn verkleind van 750 naar 677 zetels. Maar 27 zetels zijn toegewezen aan 14 landen die waren onderbedeeld. De overige 46 zetels blijven onbezet en worden gebruikt als de EU uitbreidt.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.