Kinderopvangtoeslag

Staatssecretaris Snel stapt op om toeslagenaffaire

18 december 2019

Staatssecretaris van Financiën Menno Snel (D66) neemt ontslag vanwege de toeslagenaffaire. Dat heeft de bewindsman in de Tweede Kamer bekendgemaakt, voorafgaand aan een debat over de affaire.

De kinderopvangtoeslag van zeker honderden gezinnen werd enkele jaren onterecht stopgezet. Deze ouders werden als fraudeur bestempeld en kwamen in grote financiële problemen doordat de Belastingdienst soms wel tienduizenden euro’s terugvorderde.

Hoog tijd voor een nieuw belastingstelsel, schreef Jeroen van Wensen eerder over de toeslagenaffaire 

Afgelopen weken stuurde de Belastingdienst de dossiers van gedupeerden die daarom hadden gevraagd. Deze dossiers waren grotendeels zwartgelakt. Kamerleden vonden dit erg pijnlijk en ook GroenLinks en SGP – die Snel tot voor kort nog steunden – twijfelden hardop of de bewindsman nog kon aanblijven.

‘We hebben eerder gezegd dat hij onderdeel moet zijn van de oplossing en dat is hij wat mij betreft niet meer. Wij hebben er grote twijfel bij of hij de juiste man op de juiste plek is,’ zei Klaver maandag.

Een motie van wantrouwen kreeg begin december al steun van een groot deel van de oppositie.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.