Reacties op de stelling

‘Er is in Den Haag al een overschot aan IK-cultuur dankzij D66’

08 oktober 2019

Burgemeester van Den Haag Pauline Krikke (VVD) is nog niet opgestapt, of Alexander Pechtold wordt al genoemd als haar opvolger. Een heel slecht idee, vindt u.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

Gerard Hemmer

Hij heeft niks van een burgervader. Zou hem niet kiezen. Er is in Den Haag al een overschot aan IK-cultuur dankzij D66.

Floris de Vries

Het tijdperk van de slechtste burgemeesters ooit. Halsema in Amsterdam en welja, Pechtrol in Den Haag. There goes the neighbourhood…snel verhuizen mensen! Niets dan corruptie, betutteling en wegkijken van echte problemen. Alles wat niet deugt aan politici verenigt zich in deze persoon: hypocriet, elitair, incompetent en corrupt.

Jos Hania

Ga weg met je Pechtold, we hebben al genoeg schandalen hier in Den Haag.

Ton Neleman

Je kunt je toch niet voorstellen, dat Den Haag de teruggetreden Pechtold (wat zijn zijn verdiensten?) op haar bordje krijgt.

P. Karman

Lijkt me geen goed idee, maar zoals anderen al opmerken, de baantjescarrousel loopt als een trein. Dus verbazen doet het ons niet meer. Tenslotte was het benoemen van Mw. Krikke ook ongelooflijk stom. Zeker gezien haar historie. Is deze baan niet beschikbaar dan is er ook nog wel een EU parlement waar vele politici terecht kunnen ongeacht hun prestaties. Hemeltergend hoe het baantjes gedoe binnen de EU geregeld wordt. Heb er helemaal geen vertrouwen meer in.

Edith Peter

Gevalletje banencarrousel voor het boys-netwerk. Pechtold “treedt af”, maar wordt in werkelijkheid achter de schermen geparkeerd tot een lucratief baantje vrijkomt. Zijn betweterigheid was al uitermate irritant en dat zal alleen maar erger worden. Ik hoop dat de raad en de benoemingscommissie heel scherp oplet wat er bekonkeld wordt. Over zijn tijd als burgemeester en fractieleider heb ik nooit wapenfeiten mogen horen of lezen.

Pieter Sibinga Mulder

Alsjeblieft niet, ik was nog zó blij dat deze druiloor van het politieke toneel was verdwenen. En straks wordt je in je ochtendkrant wéér geconfronteerd met dat onbenullige en betweterige hoofd, moet er echt niet aan denken. Ik zie hem liever als veilingmeester ergens heel ver weg op het platteland, liefst in Siberië of zoiets. Kan véél minder kwaad!

Yvonne Meyer

Misschien eens aan de inwoners van Den Haag vragen. Komt hij er op tijd achter dat hij in Den Haag niet gewenst is. Maar helaas in de democratie Nederland wordt echte belanghebbenden niets gevraagd.

Martien de Wit

Welke kwaliteiten heeft Pechtold dan? Veilingmeester, burgemeester van een kleine gemeente en daarna jarenlang gekonkel, verloochenen van de oprichtersidealen en het leiden van een clubje jaknikkers met maar één ambitie: baanbehoud en het afschaffen van de democratie.

Het lijkt me dat Den Haag een authentieke burgemeester met ruggengraat en karakter nodig heeft, die ook een gewone mensen baan heeft gehad en weet wat er buiten de kaasstolp van het Binnenhof leeft. Niet iemand die zichzelf steeds voorop gesteld heeft. Wat dacht u van een burgemeestersverkiezing door de bevolking? “Dat is wel heel democratisch. Misschien kiezen die domme burgers wel iemand die hun belangen dient. Dat moeten we toch niet willen met z’n allen?”

Bob Lagaaij

Ach, misschien wil – als-ie zich niet te oud voelt – Jozias van Aartsen nog wel een tussenjaartje. Degelijk, een tikje saai en deftig en in Den Haag redelijk onomstreden.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.