In Brussel Premium Corner

Waarom Lagarde zo bij de ECB past

10 september 2019

Mensen die zich kosmopoliet noemen, zijn meestal types die Amsterdam nooit uit zijn geweest. Wie een echte kosmopoliet wilde aanhoren, kon woensdag 4 september terecht in het Europees Parlement in Brussel. Christine Lagarde (63), die door regeringsleiders per vrijdag 1 november is voorgedragen als president van de Europese Centrale Bank (ECB), mocht door Parlementsleden worden bevraagd. Lagarde toonde zich soeverein in het beantwoorden van de vragen van de Parlementariërs, van wie ze wist dat die geen macht hebben om haar benoeming te blokkeren.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.