In Haaren Premium Corner

Hitlers herengevangenis afgebrand

11 september 2019

Uitgerekend op de dag dat koning Willem-Alexander in Terneuzen het startsein geeft voor de viering van 75 jaar bevrijding, verwoest een brand een oorlogsmonument in het Brabantse dorp Haaren. Het uit 1839 daterende groot-seminarie Haarendael werd in 1941 door de Duitse bezetter gevorderd als gijzelaarskamp. Zeshonderd zakenlieden, geestelijken, hoogleraren, journalisten, kunstenaars en zelfs een goochelaar zaten er vast om te worden ­geëxecuteerd als vergelding voor gewapende verzetsacties.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.