In Den Haag Premium Corner

Politiek weekboek: de minister die mag overleven

03 september 2019

Wilders

Het proces tegen PVV-leider Geert Wilders om zijn minder-Marokkanen-uitspraak leidde tot ­tumult. RTL kreeg documenten boven water die opnieuw bevestigen dat oud-­minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) de zaak destijds met de baas van het Openbaar Ministerie (OM) besprak, op een moment dat het OM nog niet definitief tot vervolging had besloten. Dat er sprake is geweest van politieke bemoeienis blijkt niet uit de stukken.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.