Reacties op de stelling

‘Een zeer ongeloofwaardige, laffe en leugenachtige club’

02 augustus 2019

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International Nederland heeft op Twitter flinke kritiek gekregen, omdat ze zich heeft uitgesproken tegen het boerkaverbod dat vandaag is ingegaan. Is die kritiek terecht, vroegen we u.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

Annette Schols

Helemaal eens met de stelling! Maar voor mij is dat al een tijdje het geval. Het is een organisatie die al langere tijd meet met twee maten. Dat geldt trouwens niet alleen voor deze organisatie. Ook Artsen zonder Grenzen heeft voor mij totaal afgedaan. Dit zijn allemaal organisaties die er schijnbaar op uit zijn om de autochtone bevolking van Europa totaal naar de verdommenis te helpen. Ik denk dat Amnesty in eerste instantie (waarschijnlijk onder een ander bewind) heel goed begonnen is, maar nu is er een bepaalde groep (hoef ik vast niet verder te benoemen) die veel te veel invloed heeft gekregen. En daar is het fout gegaan. Laten ze maar eens het roer totaal omgooien en dan, misschien, worden ze weer geloofwaardig.

H.W. van Alst

Deze NGO is helaas, zoals zovelen, gedegradeerd tot activistenclubje.

De boodschap die Amnesty hiermee de wereld instuurt is dat het prima is dat vrouwen in de publieke ruimte een minderwaardige functie innemen als de man. Met het dragen van een boerka wordt er letterlijk een barrière opgeworpen tussen vrouw en buitenwereld.

Hiernaast verafschuw ik het feit dat vele organisaties, zo ook Nike met haar boerkini, doen alsof dit symbool der onderdrukking één of ander modestatement is! De schuldigen zijn dan ook niet de vrouwen die een boerka dragen maar hun familie/gemeenschap/geloof die deze klederdracht opdringt op risico van verstoting en NGO’s / commerciële partijen die dit faciliteren.

A. van Vliet

Geen werkgever zal een baan verstrekken aan een vrouw in boerka. Waarschijnlijk zijn zij daar ook op uit. Lekker makkelijk: trek een boerka aan en je hoeft nooit meer te werken, uitkering verzekerd. Als hiervoor een podium wordt gegeven voorspel ik dat velen zullen volgen. De volgzame werkende Nederlanders betalen gewoon een beetje meer belasting, vinden ze helemaal niet erg, gelet op het stemgedrag.

Frank Höppener

Amnesty is al lang geen club meer voor vrijheid en mensenrechten. Het is een door goedwillende maar onwetende mensen gesubsidieerde club voor verspreiding van het linkse geloof en als zodanig een tegenkracht voor vrijheid. Die simplistische redenering! ‘ Vrouwen moeten de vrijheid (!) hebben te dragen wat ze willen. Tjonge! Wát een vrijheid!

Louise Van Hoven

Amnesty is zeker haar geloofwaardigheid kwijt.

Echter dat zijn ze al een flinke tijd vanwege de linkse richting die zij kennelijk hebben gekozen.

Maar met dit boerkastandpunt hebben zij zichzelf in de voet geschoten en zichzelf het genadeschot gegeven. Wat een raddraaiers!!

Henk Schroemges

Dit is een zeer ongeloofwaardige, laffe en leugenachtige club.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.