In De residentie Premium Corner

Komt er een slavernijmonument in Den Haag?

31 juli 2019Leestijd: 2 minuten

De 26-jarige Dijoën Adams hangt tegen een lantaarnpaal bij het Huygenspark in de Haagse stationsbuurt. Wat vindt hij? Moet Den Haag de afschaffing van de slavernij herdenken? Adams – ICT’er, Surinaamse achtergrond – hoeft niet lang na te denken. ‘Ja, de donkere personen in Den Haag verdienen ook een monument. Wij gaan elk jaar op 1 juli naar Rotterdam of Amsterdam voor de herdenking. Het zou leuk zijn om dat in Den Haag te doen.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.