‘Wat is dit voor een land geworden?’

26 juli 2019Leestijd: 3 minuten
ANP

De politie gaat vrouwen in burqa helpen het burqaverbod te omzeilen dat per 1 augustus ingaat. Burqa’s zijn in politiebureaus dan verboden, maar willen de vrouwen aangifte doen, dan kan dat ook buiten, twitterde de politie. Wat vindt u daarvan?, vroegen we u. U reageert verbijsterd.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag.

Neetje Hoogesteger

Vind het ongelooflijk hoe politie en ziekenhuizen, openbaar vervoer zich tegen deze prima wet keren. Men gaat zich aanpassen om een asociaal islamitisch kledingvoorschrift te faciliteren. Zie hier de invloed van de islam!

Harry Molenveld

Dit is weer een gevolg van het slappe overheidsbeleid. Het verbod had gewoon voor heel Nederland moeten gelden, dan had het probleem niet bestaan. Of … was de politie dan op huisbezoek  gegaan om aangiftes op te nemen?

Siebe Smit

De voortgaande infantilisering van de maatschappij lijkt niet meer te stoppen.

Willemijn Voigt

Schandalig! Dit is aanzetten tot het ontduiken van de wet: als zij (de Nederlandse politie) dit mogen, nou, dan mogen wij (de Nederlandse burgers) dit ook. En dan te bedenken dat de politie meerdere malen heeft geweigerd een aangifte – uiteraard van een Nederlander – sowieso op te nemen: geen tijd, heeft geen zin etc. Ik verzoek iedereen die aangifte wil doen een integraalhelm of een bivakmuts op te zetten. Ben héél erg benieuwd hoe er dán wordt gereageerd…

Fred de Graaf

Komt de politie ook rokers tegemoet die aangifte willen doen?

Antonius Smit

Je maintiendrai? De politie is onderdeel van de Uitvoerende Macht, die hier glasheldere wetgeving aan haar laars lapt. In feite pleegt de politie hier openlijk obstructie dus sabotage van het politieke proces én van de Rechtsstaat. Ongehoord.
Wat is dit voor een land geworden? De politie zet de Wetgevende Macht openlijk in haar hemd.
Straks ook een tentenkamp voor elk ziekenhuis, waar mensen in burqa medische hulp kunnen krijgen? En ook zo’n tentenkamp bij gerechtshoven en rechtbanken?

Kirth Gersen

Verbazingwekkend, de Nederlandse politie vindt middeleeuwse vrouwenonderdrukking prima en faciliteert graag.

Hans van Heesch

Mijn God, wat zijn we toch ver afgezakt door zo’n politieapparaat. Ik overweeg te emigreren uit deze bananenrepubliek.

Ruud Schut

We leven in een democratie en meer dan de helft van de Nederlanders stemt op een partij van moslimknuffelaars, op politici die de weg volkomen kwijt zijn. Dus wat willen we. De politici gaan waar ze voor staan, dat kun je nog respecteren. Het probleem is het stemgedrag van de Nederlanders. Ga in vredesnaam eens stemmen op een partij die nog  bij zinnen is. Die is (zijn) er gelukkig nog.

Jan van Dijk

Het komt steeds vaker voor dat overheidsfunctionarissen het niet eens zijn met democratisch genomen besluiten en de uitvoering daarvan saboteren. Dat gebeurt niet alleen door de politie maar ook bijvoorbeeld door het bestuur van de volksrepubliek Amsterdam. Dat zij daarmee wegkomen is typerend voor het slappe optreden van de Rijksoverheid. Deze anti-democratische en disloyale opstelling dient zonder pardon afgestraft te worden, door ontslag.

Job van Eijk

Foute boel. Weer een voorbeeld van als je je hier niet wilt aanpassen. De politie moet zich bezighouden met wat hun taak is. En dat is niet het faciliteren van sluiproutes in de wet. De betreffende persoon maar parkeren in een kast met wat oude dossiers uit 1900 die nog uitgezocht moeten worden. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.

Jenny van Bruggen

Ik vind dat de politie de wet moet handhaven en geen alternatieven moet bedenken om de wet te omzeilen. Als zelfs de politie, de wetshandhaver namens de overheid bij uitstek, dit gaat doen, is het hek van de dam. Dan worden we echt een bananenrepubliek. Want dit lijkt zo onschuldig (zielige vrouwtjes helpen, alhoewel je niet ziet wat er onder die burqa zit), maar wat als de politie iets bedenkt om het verbod op appen in auto of op fiets te omzeilen? We hebben de wet te respecteren en dat geldt zeker voor de politie die daar ook door de belastingbetaler voor betaald wordt.
Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.