Reacties op de stelling

‘Ben het nooit met Halsema eens, maar in dit geval steun ik haar’

05 juli 2019Leestijd: 3 minuten

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema worstelt met een oplossing voor de overlast en criminaliteit op de Wallen. Een van de opties is alle prostitutie op de Wallen te verbieden. Een goed idee?, vroegen we u.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

Patricia Duijm

Tegengaan van illegale prostitutie is een mooi streven maar dat doe je niet door de Wallen te sluiten!

Sekswerkers die daar werken, werken er over het algemeen vrijwillig en willen dit ook blijven doen.
Je kunt vinden van het werk wat je vindt maar het is hun werk en dat dienen we te respecteren!

Met sluiting van de Wallen zal er nog meer illegale prostitutie ontstaan, er zullen achterafplekken komen die oncontroleerbaar zijn.

Laat men gewoon een bevoegd beveiliger neerzetten die tevens de bevoegdheid tot opsporing heeft en legitimatie controleert, leeftijd controleert, boekhouding controleert noem maar op. Of regels stellen dat je burger van Nederland moet zijn zodat illegale import prostitutie zoals Roemenië etc. wordt tegen gegaan.
Dit soort dingen roepen de vrouwen die er werken al jaren maar nee daar wordt niet naar geluisterd.

Maria van Bommel

Geen goed idee. Waarschijnlijk ontstaan dan weer illegale praktijken, zijn de vrouwen minder beschermd, vrouwenhandelaren krijgen vrij spel. De rondleidingen afschaffen is weer wel een goed plan, is ook bescherming voor de vrouwen. In Eindhoven hebben ze de raamprostitutie ook verplaatst naar een industrieterrein en daar is niet veel goeds door gekomen.

Liesbeth de Vogel

Tja ik vind het ook waardeloos als mensen geronseld, uitgebuit en verhandeld worden, maar dat los je toch niet op met de gordijnen dichthouden of de boel verplaatsen. Maak het gewoon strafbaar om iets aan de prostitutie te verdienen behalve voor de uitvoerder van de seks handelingen zelf (en handhaaf dan ook). Dan moet de misdaad wel naar een ander verdienmodel gaan uitkijken.

Jenny van Bruggen

Ik ben niet tegen prostitutie mits dit geheel bewezen vrijwillig is en er op geen enkele manier sprake is van uitbuiting in welke vorm dan ook. Dat is met raamprostitutie helaas niet te garanderen. Ik ben het nooit met deze burgemeester eens maar in dit geval steun ik haar.

Alhoewel het niet het probleem van de onvrijwilligheid, de uitbuiterij en de mensenhandel oplost. En dat vind ik dan weer een ander probleem. Amsterdam wil zo politiek correct zijn op het zgn. slavernijverleden van Nederland. Maar ze sluiten de ogen voor de hedendaagse slavernij want gedwongen vrouwenprostitutie of uitbuiting van vrouwen/mannen in welke vorm dan ook is ook slavernij. Huil niet om het verleden maar handel in het heden.

Annette Schols

Sekswerker (het nieuwe woord voor prostituee) is het oudste beroep ter wereld. Als heel jong meisje hoorde ik al van mijn moeder, dat het heel belangrijk is dat zij er zijn. Dit om te voorkomen dat jonge vrouwen lastig werden gevallen. Er is inmiddels wel het een en ander veranderd. Jonge vrouwen worden evengoed lastig gevallen door onze nieuwe Nederlanders. Dus in dat opzicht lijkt het mij wel een goed idee om voor dit grote probleem op de Wallen een oplossing te vinden. Dat er hele groepen als een soort excursie deze vrouwen bekijken en daarnaast ook nog eens beschimpen, vind ik absoluut niet kunnen. Deze vrouwen verdienen wat mij betreft gewoon respect. Het verplaatsen naar het Westelijk Havengebied lost de problemen natuurlijk niet op. Daar is keiharde actie voor nodig om de mensenhandel aan te pakken. Maar gezien het beleid wat betreft de illegalen zal dit wel weer een wassen neus worden.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.