In Brussel Premium Corner

Het wachten van Sofia en Boekarest

11 juni 2019

Minister Stef Blok (VVD) toonde zich woensdag 5 juni op bezoek in de Bulgaarse hoofdstad Sofia weer eens van zijn Britse kant. ‘We hebben gehoord van uw wens om lid te worden van Schengen,’ zei Blok met gevoel voor understatement. Bulgarije en buurland Roemenië proberen al sinds hun toetreding tot de Europese Unie – in 2007! – lid te worden van opengrenzen-zone Schengen. Die hele twaalf jaar lang is Nederland al tegen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.