Minister van Financiën

Wopke Hoekstra houdt 11de HJ Schoo-lezing

28 mei 2019

Op maandagavond 2 september 2019 houdt minister Wopke Hoekstra van Financiën de 11de HJ Schoo-lezing in Theater Diligentia in Den Haag. Hoekstra zal spreken over een nog nader te bepalen thema. De aanvang is 20.00 uur.

Hoekstra (43) is sinds 2017 minister van Financiën in het derde kabinet-Rutte. Hij studeerde geschiedenis en rechten in Leiden, en werkte na zijn studie voor Shell in Berlijn, Hamburg en Rotterdam. In 2006 trad hij in dienst bij organisatie-adviesbureau McKinsey. Van 7 juni 2011 tot 26 oktober 2017 was Hoekstra namens het CDA lid van de Eerste Kamer, waar hij zich vooral bezighield met pensioenwetgeving, sociale zaken, financiën, justitie en veiligheid. Hij was voorzitter van de commissie die het CDA-verkiezingsprogramma 2017 heeft geschreven.

Carla Joosten liep mee met Wopke Hoekstra: de energieke rentmeester

Hoekstra houdt de lezing op uitnodiging van de redactie van Elsevier Weekblad, die de publiekslezing jaarlijks organiseert aan het begin van het politieke seizoen. De HJ Schoo-lezing is genoemd naar HJ Schoo, de in 2007 op 61-jarige leeftijd overleden voormalige hoofdredacteur van Elsevier Weekblad. Schoo was na Elsevier Weekblad adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant en uitgever van Vrij Nederland en Opzij.

Tickets kunnen hier besteld worden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.