‘Een over het paard getilde hansworst’

03 mei 2019Leestijd: 2 minuten
Matthijs van Nieuwkerk presenteert DWDD. Foto: ANP.

BNNVara-mediadirecteur Gert-Jan Hox wil dat Den Haag een uitzondering maakt op het salarisplafond voor De Wereld Draait Door-presentator Matthijs van Nieuwkerk. Hij is bang dat Van Nieuwkerk anders naar de commerciëlen vertrekt. Moet de politiek de balkenendenorm links laten liggen voor ‘toppresentatoren’, vroegen we u.

In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

Marten de Vries:

Ik word ook moe van die ‘eeuwige discussie’ van Matthijs zijn salaris. Laat hem alsjeblieft zo snel mogelijk naar de commerciële omroep gaan. Daar mag hij zoveel verdienen als mogelijk,is, maar niet bij de publieken.

W.M. Vermeeren:

Ik vraag mij af wat het publiek het eerste merkt: een staking van deze elf presentatoren voor het behoud van hun salaris of een staking van de vuilnisophaaldienst voor verhoging van hun salaris.

Maria van Bommel:

Kijk al jaren niet meer naar deze narcist, heeft het veel te hoog in zijn bol en denkt alles te weten.

Als hij in moet leveren krijgt hij nog steeds een veel te hoge gage, van ons zuur verdiende belastinggeld.

R. Knikman:

Veel te veel geld voor zo’n programma. De helft is nog teveel. Ga maar naar de commerciële omroep.

Geert Nielander:

Er gaat veel te veel belastinggeld naar de NPO. Een drastische sanering is nodig, onder meer op de salarissen. Zie het programma van Forum voor Democratie.

Annette Schols:

Wij praten hier wel over ONS belastinggeld, dat voor die grote schreeuwlelijk over de balk wordt gesmeten. Laat hem lekker opzouten naar de commerciële omroep. Ik keek nooit naar deze kwal, kijk niet en zal ook nooit naar deze vent gaan kijken. Ik ben van mening dat er wat zorgvuldiger met publiek geld moet worden omgesprongen. Het mooiste zou zijn als alle mensen die nu nog kijken, daarmee stoppen. Dan is het gauw afgelopen met dat feest en zal ook de commerciële omroep hem niet meer willen. Een over het paard getilde hansworst.

Liesbeth de Vogel:

Ja Matthijs van Nieuwkerk zou beter naar de commerciëlen kunnen gaan als hij beslist zoveel wil verdienen. Maar misschien wil hij dat niet eens. Alle mensen die ik ken die dat programma leuk vinden kijken alléén naar de NPO, ze vinden de commerciëlen ordinair. De kans bestaat dus dat van Nieuwkerk veel kijkers verliest bij zo’n overstap. Maar belangrijker is de vraag, waarom de NPO zoveel oppervlakkige praatprogramma’s uitzendt, en dan ook nog zo ontzettend vaak. Beter zou zijn als ze diepgravende programma’s zou uitzenden, en het oppervlakkige gekletskoek tot maximaal één keer per week gereduceerd zou worden.
Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.