Weekboek Brussel Premium Corner

Lobbyisten, Spitzen & PVV

18 april 2019Leestijd: 3 minuten

Brussel is wat betreft het aantal lobbyisten de Amerikaanse hoofdstad Washington voorbijgestreefd, blijkt uit een onderzoek van de Italiaanse krant Corriere della Sera. In 2018 telde Washington 11.641 lobbyisten, Brussel 11.801. In Washington wordt jaarlijks omgerekend 3,1 miljard euro (2018) aan belangenbehartiging uitgegeven, in Brussel is dat 1,5 miljard euro (2017). De European Chemical Industry Council besteedt met 12 miljoen euro het hoogste bedrag.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.