In het parlement Premium Corner

Politiek weekboek: broodjes eten met de oppositie

18 april 2019Leestijd: 2 minuten

Eerste akkoord

Minister van Volks­gezondheid Hugo de Jonge (CDA) sloot een geheim akkoord met de oppositie, ­reconstrueerde dagblad NRC. De Jonge at een broodje met Corinne Ellemeet (GroenLinks) en Kees van der Staaij (SGP). Ellemeet had al steun van Forum voor Democratie en SP geregeld voor een motie voor extra geld voor zorg in gemeenten. De politiek adviseur van De Jonge schreef mee aan de motie, ingediend door de SP en gesteund door de hele Kamer. De Jonge verzekerde zich zo van een meerderheid in de Eerste Kamer die op 11 juni aantreedt.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.