In Den Haag Premium Corner

Politiek weekboek: van ‘drammer’ naar ‘vervuiler’

26 maart 2019

Bedreigingen

Den Haag is bezorgd over bedreigingen jegens Thierry Baudet. Baudet sprak na de enorme winst van zijn Forum voor Democratie bij de Statenverkiezingen van 20 maart in hyperbolen over de vermeende ondergang van het land. De term ‘boreaal’ – dat noordelijk betekent maar in extreem-rechts jargon verwijst naar raszuiverheid – leidde tot beschuldigingen dat hij een fascist is. Een betoger op een antiracisme-demonstratie riep: ‘Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf.’ De Nijmeegse (21) is maandag aangehouden.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.