Premium Lock Provinciale campagne van de landelijke boosheid

21 maart 2019Leestijd: 4 minuten
Campagneleiders blikken terug

De grote winnaar van de verkiezingen, Forum voor Democratie, is volgens Niko Koffeman een ‘plofpartij’. Dat zei de senator van de Partij voor de Dieren bij de traditionele terugblik op de verkiezingscampagne, georganiseerd door de Stichting Machiavelli. In gesprek met de campagneleiders.

Koffeman doelde op de 36 Forum-kandidaten die op twee provinciale lijsten van de partij van Thierry Baudet staan. Die moeten straks kiezen in welke provincie ze in de Staten gaan en moeten daar dan ook gaan wonen. ‘Forum kan die Statenzetels onmogelijk vullen. De partij heeft zich helemaal geconcentreerd op de Eerste Kamer. Daarvan gaan ze de wrange vruchten plukken.’

Opmars na Oekraïnereferendum

Volgens Koffeman hebben de andere partijen de opkomst van Forum voor Democratie gemist. Al bij het Oekraïne-referendum, dat er mede op initiatief van Thierry Baudet kwam, was de gevestigde orde volgens Koffeman niet alert geweest.

Zijn eigen partij, die er prat op gaat juist geen ‘plofpartij’ te zijn en pas meedoet aan verkiezingen als er goede kandidaten en een verkiezingsprogramma zijn, won trouwens een Eerste Kamerzetel.

Op YouTube was Forum zeer populair

Koffemans observatie dat de opkomst van Forum bij deze verkiezingen voor Provinciale Staten was gemist, klopte niet. ‘Wie van politiek houdt, werd door YouTube al snel op filmpjes van Forum geattendeerd. Die hadden vaak honderdduizend views tegen tienduizend van anderen,’ zei Diederik ten Cate (GroenLinks).

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog niet een account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw