Premium Lock De 100 van Thierry Baudet: het netwerk van de verkiezingswinnaar

28 maart 2019Leestijd: 18 minuten
Thierry Baudet en Theo Hiddema geven samen met andere lijsttrekkers van FVD een toespraak tijdens een toelichting over de plannen van de Forum voor Democratie. Foto: ANP

De uitslag van de verkiezingen van de Provinciale Staten zet de schijnwerpers op de partij van Thierry Baudet. Wie zijn de honderd van Baudet?

Wie zijn de nieuwe politici van Forum voor Democratie in de Eerste Kamer en de twaalf provinciale parlementen? En met welke vrouwen en mannen behaalde Forumleider Thierry Baudet zijn monsterzege bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten van vorige week woensdag 20 maart?

Elsevier Weekblad introduceert het netwerk van de 36-jarige politieke nieuwkomer. De jurist en historicus bouwt er al jaren aan. Het is deel van zijn leven. Zo richtte hij als student al de leesclub Winfried op.

Dit is het coververhaal van de nieuwe Elsevier Weekblad, die nu in de winkel ligt

elsevier Weekblad Cover editie 13 2019

Toen zijn vader Marcel – zijn ouders zijn gescheiden – vorig najaar eens in de Tweede Kamer kwam kijken, zei hij op de vraag wat hij vond van de wijze waarop zijn zoon daar in de arena bezig was: ‘Ach, dat heeft hij altijd gedaan.’

Man van clubjes

Baudet is een man van clubjes en stelt zaken ter discussie. Gaat eten met geleerden en opiniemakers, en houdt borrels en concerten.

Zijn politieke partij kwam er bijna tegen wil en dank, omdat de bestaande partijen niet wilden luisteren naar zijn ideeën over de Europese Unie en het verdrag met Oekraïne. Zelfs niet toen burgers zich er in een referendum over uitspraken.

En nu weer een clubje. Dit keer niet op een zolderkamer van het Unica-huis op de Reguliersgracht in Amsterdam of de chique Senaatskamer van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam, maar in het hol van de leeuw: het parlement. In één klap kreeg de grachten­gordel­bewoner er een netwerk bij van 86 Statenleden en 13 senatoren.

De uitslag van de verkiezingen van de Provinciale Staten zet de schijnwerpers op de partij van Thierry Baudet. Wie zijn de honderd van Baudet?

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw