Reacties op de stelling

‘Wat er in de VVD is gevaren, is mij een raadsel’

15 maart 2019

Om de klimaatdoelen te halen, komt er een ‘verstandige’ heffing voor bedrijven op de uitstoot van CO2. Premier Mark Rutte doet met die maatregel een handreiking naar GroenLinks, omdat hij na de verkiezingen waarschijnlijk de meerderheid in de Eerste Kamer verliest en de steun van die partij dan hard nodig heeft. Een stem op de VVD is een stem op GroenLinks geworden, legden we u voor. Zo reageerde u op die stelling.

In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

Jeroen Hetzler schrijft:

Ik onderschrijf de stelling van harte. Wat in de VVD is gevaren, is mij een raadsel. Het is verontrustend dat deze gevestigde partij zich zo makkelijk heeft laten beheksen door een linkse ideologie die gebruik maakt van het fabeltje van de menselijke broeikashypothese om een elitaire marxistische dictatuur te vestigen.

Maria van Bommel schrijft:

Alles maar dan ook alles zal Rutte doen, met links, om op het pluche te blijven hangen.

De VVD is al lang geleden naar links opgeschoven, we worden uitgekleed en bedonderd door deze regering.
Ben bang dat Klaver veel stemmen gaat krijgen op 20 maart, van wie dat is me een raadsel. Ken zelf maar twee personen, vrouwen, die op GL stemmen. Dat hele klimaatakkoord is een lachertje, de andere landen kijken met argusogen naar onze gekte.

Ton Kuiper schrijft:

Ik ben al langer van mening dat de VVD te veel naar links is opgeschoven. Voor mij is de VVD in feite opgehouden te bestaan als liberale partij toen Bolkenstein naar Europa vertrok. Sinds 2002 ben ik opgehouden op de VVD te stemmen.

Dat Rutte nu het programma van GroenLinks uitvoert ligt in de lijn van de afgelopen jaren, hij is super flexibel om de macht te behouden.

Dat hele klimaatplan en transitie is je reinste verspilling en vernietiging van welvaart zonder enig meetbaar effect op het klimaat. Het klimaat is al vele honderden miljoenen zijn eigen gang gegaan en zal dat nog vele honderden miljoenen jaren blijven doen.

(Als men het zelf geloofde was men vóór kernenergie.)

Erik Nannen schrijft:

De plannen die Rutte cs nu voorlegt, stonden in geen enkel ander verkiezingsprogramma dan dat van GL.

De kiezers hebben zich daar dus nooit voor uitgesproken.
De huidige plannen zullen leiden tot massawerkeloosheid en een enorme verarming van de bevolking en industrieën zullen zich verplaatsen naar over de grens.
Dus, ja, het programma van GL wordt uitgevoerd door VVD, CDA, D66, CU en PvdA.

Erik Naafs schrijft:

Volledig eens met de stelling.

Deze premier schroomt al jaren niet om, vooral vlak voor verkiezingen, het volk te beliegen en te bedriegen. Maar (het rechtse deel van) onze bevolking vindt het helaas niet erg (genoeg) en blijft al jarenlang ‘gewoon’ massaal op de VVD stemmen. Kennelijk wint tot op heden het ‘fatsoen’ van de burgers om niet op de PVV of FVD te stemmen het van de afkeer van de arrogante machtspolitiek van de VVD.
Maar nu is Rutte, naar mijn mening, toch echt veel te ver gegaan. Door te bukken voor GL (ook Dijkhoff zal nu voor deze ‘klimaatdrammers’ moeten bukken), alleen om na de verkiezingen volgende week op het pluche te kunnen blijven, zal veel kwaad bloed zetten bij de traditionele VVD-stemmers en ik hoop (en verwacht) dan ook een grote toeloop van deze burgers naar de partij van Baudet.
Mocht dit onverhoopt niet gebeuren en de VVD weer de grootste partij worden en in de Eerste Kamer vrolijk met GL-steun verder regeren, zijn we in dit land de facto overgeleverd aan partijen als GL en D66. Dan kunnen we de BV Nederland wel zo’n beetje sluiten (nog meer Marrakesh, meer klimaatgekte, meer EU, meer belastingen, verlies eigen identiteit etc.). God verhoede het!!!
Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.