Stelling van de dag

‘Schorsing om Mohammed-belediging is omgekeerde wereld…’

26 februari 2019Leestijd: 2 minuten

Een techniekinstructeur van het Hoofddorpse Hoofdvaart College is al ruim een maand geschorst omdat hij volgens leerlingen de profeet Mohammed zou hebben beledigd. De instructeur zelf ontkent de beschuldiging.

Dat meldt De Telegraaf dinsdag. De instructeur wil om privacyredenen anoniem blijven.

Volgens de instructeur volgde de schorsing na een incident in de klas. Hij hoorde een leerling tegen een klasgenoot zeggen dat haar moeder de instructeur haram (onrein, red.) had genoemd. De instructeur sprak de leerling daar vervolgens op aan.

In de pauze kwam een groep leerlingen verhaal halen. De conciërge moest eraan te pas komen om het opstootje te sussen. Maar dat zou de leerlingen niet ver genoeg zijn gegaan. Zij dienden een klacht in bij het schoolbestuur.

‘U heeft gezegd dat Mohammed getrouwd was met een meisje van acht jaar oud en dat in Nederland een volwassen man die trouwt met een meisje van acht als pedofiel wordt gezien,’ staat in de schorsingsbrief. De man is sindsdien op non-actief gesteld. Die termijn is onlangs zelfs met drie maanden verlengd ‘voor de sociale veiligheid van de leerlingen en de vereiste rust en orde binnen de school,’ zo staat in een tweede brief.

PVV-leider Geert Wilders heeft inmiddels vragen in de Tweede Kamer gesteld over de kwestie.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De Algemene Onderwijsbond vraagt zich af of de schorsing wel ‘juridische houdbaarheid’ heeft. Op 21 maart is een hoorzitting bij een commissie van de Stichting Onderwijsgeschillen over de kwestie.

Wat vindt u? Is het kwalijk dat de instructeur op voorhand is geschorst? Of is het te vroeg om conclusies te trekken zolang nog niet duidelijk is wat er precies is gebeurd? De Stelling van de dag luidt:

Geef uw mening onder dit artikel. U kunt alleen reageren als u abonnee bent.

Let op: door uw mening te geven, gaat u ermee akkoord dat de redactie van Elsevier Weekblad uw reactie kan uitlichten in de digitale rubriek Reactie van de dag.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.