‘Studie hoort eerste prioriteit te zijn, niet stichten van gezin’

07 december 2018Leestijd: 2 minuten
Minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven

Minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven (D66) stort jaarlijks 10 miljoen euro in een speciaal fonds voor mbo-instellingen. Die kunnen het geld gebruiken om studenten te compenseren die door zwangerschap studievertraging oplopen. Maar is dat wel zo verstandig? We vroegen uw mening. Hierbij enkele reacties.

In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de dag

 

Tarac van Heel

Ik ken de situatie, maar in mijn tijd betekende dat:
* Van school af
* (toen nog meestal trouwen)
* Een baan zoeken
* Verder studeren op de avondschool.
Het is toch zeker je eigen verantwoordelijkheid en niet die van de overige belastingbetalers !

Twan Hendriks

Waarom zou je als bedrijf mensen in dienst willen nemen die zo onverantwoord handelen en slecht plannen?
Wanneer je studeert hoort je studie de 1e prioriteit te zijn, niet het stichten van een gezin.
Ik geloof overigens niet dat dit een probleem is voor Nederlandse tieners. Ik vrees met grote vreze dat dit een allochtoon probleem is waar de belastingbetaler weer voor kan opdraaien.

Annette Schols

Ook in dit geval is het dus weer zo dat onverantwoordelijk gedrag loont. Het wordt op die manier wel weer heel gemakkelijk gemaakt om maar eventjes zwanger te worden en alle kosten door de overheid (= belastingbetalende burgers) te laten ophoesten. Verder geloof ik er geen bliksem van dat deze meisjes daadwerkelijk naast het moeder zijn ook nog eens de opleiding met goed gevolg afronden. Nee, dan heb ik meer waardering voor de meisjes (vrouwen) die stoppen met de opleiding, vervolgens gaan werken en hun opleiding afmaken door middel van een avondcursus. DAT zijn de echte kanjers!

M. van Wygerden

Zou dat geld niet beter besteed zijn aan anticonceptie en adequate voorlichting?!

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.