Weekboek Politiek Premium Corner

Lange arm van Moskou en het klimaat voerden de boventoon

10 oktober 2018Leestijd: 2 minuten

Hackpoging

De Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) maakte op 13 april een eind aan een geheime operatie van de Russische geheime dienst GROe. De MIVD wilde zo voorkomen dat spionnen via de wifi van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens in Den Haag geheime informatie konden bemachtigen over de Brits-Russische Skripal-affaire. De spionagepoging werd onthuld op donderdag 4 oktober door MIVD-hoofd generaal-majoor Onno Eichelsheim, minister van Defensie Ank Bijleveld (CDA) en de Britse ambassadeur Peter Wilson.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.