Geopolitiek Premium Corner

Trump heeft EU in de zak

07 augustus 2018Leestijd: 5 minuten

De Amerikaanse president Donald Trump draait Europa de duimschroeven aan. Het is ‘my way’ of ‘the highway’. De EU kiest Trumps way.

Het komt zelden voor dat de Amerikaanse president Donald Trump de kortste spreker is op een persconferentie, maar eind juli had hij op het bordes van het Witte Huis naast voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie genoeg aan vier zinnetjes: ‘Thank you, Jean-Claude. Dit was een grote dag voor eerlijke en vrije handel. Dank u. Dank u zeer.’ Waarop een stralende Trump de nog altijd moeilijk ­lopende Juncker het Witte Huis binnen leidde.

Juncker had beduidend meer woorden nodig om uit te leggen wat de twee hadden gedaan. Hij oogde als een gevangene van IS die werd gedwongen om een verklaring af te leggen. Slechts de oranje overall ontbrak.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.