Rotterdam Premium Corner

Straatkunst: schilderijen op grauw beton

23 augustus 2018Leestijd: 3 minuten

Schilderingen geven kleur aan muren uit de wederopbouw en doen het ook goed op selfies.

Op de gevel van een school aan de Heer Bokelweg in Rotterdam staat een metershoge muurschildering. Wat stelt het voor? Is het een oester? Gesmolten geitenkaas? De stem in een app met wandelroutes langs Rotterdamse street art legt uit dat kunstenaar ‘Ozon’ een mislukte en verfrommelde wasbak op de muur naschilderde.

Grauwe blinde muren zijn de ideale schildersdoeken voor straatkunstenaars, en Rotterdam heeft sinds de wederopbouw veel van die muren. Steeds meer gebouwen in de stad krijgen abstracte, cartooneske of hyperrealistische muurschilderingen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.