Tiel Premium Corner

Waarom Polen verdrinken in de Waal

01 augustus 2018

De Waal is beeldschoon, levensgevaarlijk, en niet te weerstaan als het heet is. Waarom verdrinken er zo veel Polen?

Het uitzicht vanaf de handdoek is hier fraai. Links trekken logge vrachtschepen door het water dat vastberaden stroomt, rechts strekken de uiterwaarden zich uit.

Look at this. Beautiful Holland!’ vat de Pool Lukas Kwiatkowski (34) zijn indrukken samen. Nederland is mooi. Overdag chauffeert hij heftrucks in Kesteren, ’s avonds koelt hij af op het Waalstrandje bij het Koningspark in Tiel, op 300 meter van zijn huis. Al brandt de zon nog vurig, Kwiatkowski en zijn vriendin Basia Kowalska (31) zijn de enigen die een duik nemen. Na een paar slagen houdt Kowalska het voor gezien, Kwiatkowski volgt snel.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.