Van het gas af

Luister: Elsevier Weekblad podcast over aardgas

17 juli 2018

Nederlandse huishoudens moeten af van het aardgasnetwerk en over op stroom uit duurzame energiebronnen zoals wind- en zonne-energie. Dat wil het kabinet-Rutte III. En dat heeft enorme gevolgen. Wat cijfers:

  • In 2050 moeten alle 7,6 miljoen huizen van fossiele brandstoffen zijn gekoppeld
  • Ruim 95 procent van alle woningen in Nederland is momenteel op het gasnet aangesloten
  • Sinds 1 juli 2018 moeten nieuwbouwhuizen worden opgeleverd zonder gasleiding

Om over het prijskaartje van de hele overgang nog maar te zwijgen, al is duidelijk dat dat ver in de honderden miljarden gaat lopen.

Lees al onze artikelen over de strijd tegen gas in het dossier ‘Van het gas af’

Op maandag 25 juni, enkele dagen voor de invoering van de eerste fase van het gasverbod, werd voor het eerst een publiek debat over het nut, noodzaak, wenselijkheid en kosten van het ontmantelen van het Nederlandse gasnet gehouden. Op initiatief van Elsevier Weekblad waren betrokken politici en andere betrokkenen, belanghebbenden en deskundigen uitgenodigd om in debatcentrum De Balie in Amsterdam de ingrijpende operatie ‘Van Gas Los’ toe te lichten, te verdedigen of te kritiseren.

Hebt u de bijeenkomst gemist? Of vond u de twee uur durende video van het volledige debat te lang? Beluister hier de eerste podcast van Elsevier Weekblad met de hoogtepunten, gepresenteerd door Matthijs van Schie.

Het Grote Gasdebat van Elsevier Weekblad:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bekijk alle artikelen van de redacteuren van Elsevier Weekblad over de strijd tegen het gas in het dossier: Van het Gas af 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.