Politiek nieuws Premium Corner

De Koning en de onderkoning

26 juni 2018Leestijd: 3 minuten

Nieuwe vicepresident

Zijn kandidatuur gonsde vorig najaar al. Driekwart jaar later was het zover: het kabinet benoemde Thom de Graaf tot vicepresident van de Raad van State, ofwel ‘onderkoning’. De D66’er bekleedde in Den Haag zo ongeveer alle functies, van ambtenaar tot minister. Hij bepleitte in 2000 modernisering van het koningschap. De Koning zou uit de regering moeten en geen voorzitter van de Raad van State meer kunnen zijn. Nu gaan zij samenwerken.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.