Weekboek politiek Premium Corner

Pgb-gate leidt tot actie en lachend tachtig worden

25 april 2018Leestijd: 2 minuten

Pgb-gate

De veelvuldige fraude met het persoonsgebonden budget (pgb) begint tot actie in Den Haag te leiden. D66-Kamerlid Vera Bergkamp wil de bemiddelingsbureaus afschaffen en maakte daartoe met zorgverzekeraar Zilveren Kruis en belangenorganisatie Per Saldo een plan. ‘Het is verschrikkelijk dat geld dat bedoeld is voor goede zorg, door sommige mensen wordt misbruikt voor auto’s en een flinke bankrekening,’ schrijft Bergkamp. De bemiddelings­bureaus moeten verdwijnen. In plaats daarvan moet er ‘gewaarborgde hulp’ komen voor pgb-houders die hun administratie niet kunnen doen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.