Criminaliteit Premium Corner

Onthutsend: Aantal doorgeknipte enkelbanden verdubbeld

15 maart 2018Leestijd: 6 minuten

Het aantal criminelen dat vorig jaar hun enkelband doorknipte, is afgelopen jaar verdubbeld. Tientallen criminelen gingen op de vlucht. Maatschappelijke ophef over het gemak waarmee criminelen hun enkelband doorknippen, en een gevaar veroorzaken voor de samenleving, heeft geen enkel effect gehad. Integendeel.

Dat blijkt uit onderzoek van De Telegraaf. Kamerleden van VVD en CDA reageren onthutst op het nieuws. Het aantal dragers van een enkelband steeg afgelopen jaar amper, maar het aantal criminelen dat zijn enkelband doorknipte verdubbelde. 63 criminelen kozen afgelopen jaar het hazenpad na het doorknippen van hun enkelband. Daarvan zijn er drie nog steeds spoorloos.

Vorig jaar schreef Gerlof Leistra een uitgebreide analyse over de enkelband: Doorknippen is eenvoudig, maar dan gaat wel meteen het alarm af. Lees hieronder verder.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.