Weekboek politiek Premium Corner

Hugo moet van zonnebank af en 50Plus haalt het niet

27 februari 2018Leestijd: 3 minuten

Kiezersonderzoek

Terwijl de Kamer afschaffing van het referendum steunt, blijkt uit het Nationaal Kiezersonderzoek dat een kiezersmeerderheid voor het referendum is. De steun is hoog onder alle opleidingsgroepen, behalve academici. Verder vindt 70 procent van de kiezers dat Kamerleden die uit een partij stappen hun zetel moeten opgeven. Kiezers die economisch links en cultureel rechts denken, blijken zich relatief meer ondervertegenwoordigd te voelen. ‘Deze links-nationalistische kiezers vormen een aanzienlijk deel van de bevolking, maar hebben geen partij die hen op beide thema’s bedient.’ En het PvdA-verlies in 2017 kwam niet door Rutte II.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.