Den Haag

‘Machtsgreep’ bij FvD: Baudet royeert twee kopstukken

05 februari 2018

Forum voor Democratie heeft twee  oud-VVD’ers uit de partij gezet. Het gaat om Robert de Haze Winkelman en Betty Jo Wevers. Volgens FvD-leider Thierry Baudet probeerden de twee de macht binnen de partij te grijpen.

Dat meldt Forum voor Democratie (FvD) op haar site. De Haze Winkelman is oud-Eerste Kamerlid van de VVD, Betty Jo Wevers was eerder lid van Provinciale Staten voor de liberalen. In een verklaring schrijft Forum dat de twee ‘de afgelopen maanden op oneigenlijke wijze en door gebruikmaking van dreigementen en kwaadsprekerij geprobeerd hebben de gecontroleerde uitbouw van de partij actief tegen te werken en het partijbestuur over te nemen.’

Laffe Thierry Baudet duikt voor debat, schrijft Carla Joosten

‘Een bloody shame

Opmerkelijk is dat De Haze Winkelman was betrokken bij de selectiecommissie van de Tweede Kamer. Hij noemt het royement ‘een bloody shame’. De Haze Winkelman spreekt de verklaring van FvD nadrukkelijk tegen. Ook Wevers is boos. Ze zegt dat zij haar royement via een persbericht moest vernemen.

Op Twitter schrijft De Haze Winkelman dat hij door het ‘politbureau van FvD is geroyeerd, die tracht namelijk de partij te kapen, want hun alleenheerschappij moet overeind blijven. Dit muisje gaat een staartje krijgen, veel meer leden willen democratie.’ De Haze Winkelman spreekt van een schrikbewind.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Aangifte tegen Ollongren

De partij van voorman Baudet is de afgelopen week bijna onafgebroken in het nieuws geweest. Vrijdag sprak minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren in de Ien Dales-lezing harde woorden over Baudet. Ze vindt dat hij verder gaat dan Geert Wilders. De dag erop liet Baudet  weten dat hij aangifte ging doen tegen de minister. Hij deed dat dezelfde ochtend.

FvD wil geen toelichting geven en verwijst naar de persverklaring.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.