Buitenlandse Zaken

Han ten Broeke wordt niet opvolger Halbe Zijlstra

21 februari 2018

Tweede Kamerlid Han ten Broeke (VVD) is niet beschikbaar om Halbe Zijlstra op te volgen als minister van Buitenlandse Zaken. Dat komt door problemen met zijn gezondheid, liet hij dinsdagavond weten.

Meer duiding bij dit verhaal? Lees het commentaar van René van Rijckevorsel: 

Halbe Zijlstra was niet meer serieus te nemen als minister

Ten Broeke deed zijn uitspraken tegen een verslaggever van tv-programma Jinek.

‘Ik ben daar niet voor in. Dat heeft een vervelende, medische reden. Op dit moment moet ik een aantal onderzoeken ondergaan. Daar wil ik het maar bij laten,’ zei de buitenlandwoordvoerder van de VVD.

Ten Broeke werd veelvuldig genoemd als opvolger van Zijlstra, die vorige week aftrad omdat hij had gelogen dat hij in 2006 in het buitenhuis van de Russische president Vladimir Poetin was geweest.

Bij Jinek lichtte Ten Broekes partijgenoot Fred Teeven toe dat Ten Broeke een neurologische aandoening heeft. ‘Ik weet dat hij dit een heel mooie baan vindt en dat hij het zeker goed zou kunnen. Het doet hem veel zeer, hij had het graag gedaan,’ aldus Teeven.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.