Zeewolde Premium Corner

Klein Krakau aan het randmeer

09 januari 2018Leestijd: 2 minuten

Wie supermarkt Mieszko binnenstapt, waant zich in Polen. Verpakkingen zijn in het Pools, op bierblikken zijn wisenten te zien en ook het personeel spreekt Pools. De winkel is gevestigd op het arbeidsmigrantenlogies – in de volksmond ‘Polen­hotel’. Er wonen vooral mannen, in identieke chalets, elk met een felgroene afvalcontainer en omafiets.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.