Weekboek politiek Premium Corner

Keizerlijk het nieuwe jaar in

03 januari 2018Leestijd: 2 minuten

Immigratie

Premier Mark Rutte (VVD) mocht als eerste regeringsleider naar Wenen om er kennis te maken met de nieuwe conservatieve kanselier van Oostenrijk, Sebastian Kurz. Die had Rutte uitgenodigd om mee te gaan naar het Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker. Daarna hadden de twee een werklunch. Na afloop toonden ze zich eensgezind, bijvoorbeeld over een harder Europees migra- tiebeleid. Over één ding werd niet gerept: Rutte vindt dat de Oost-Europese landen gedwongen moeten worden migranten op te nemen zoals afgesproken bij de Turkije-deal, Kurz is daartegen. Quota werken volgens hem niet.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.