Brussel Premium Corner

Republiek Oezbekistan viert nationale feestdag in Brussel

06 december 2017Leestijd: 2 minuten

In Brussel: Voor het Marriott-hotel in het centrum van Brussel staan zwarte Mercedessen met ernaast rokende chauffeurs in uniform en met zonnebril. Binnen houdt de Republiek Oezbekistan een receptie voor haar nationale feestdag. Een jaar eerder ging het feest niet door toen president-dictator Islom Karimov overleed. Hij regeerde het land sinds 1991 en hield met geweld, censuur en marteling moslimfundamentalisten onder de duim en verdiende zo de steun van het Westen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.