Zaandam

Politie massaal naar Zaandam voor vechtende Eritreeërs

26 december 2017Leestijd: 1 minuut

In de nacht van maandag op dinsdag moest de politie uitrukken naar Zaandam om een groep vechtende Eritreeërs in bedwang te houden. Zij waren daar uit het hele land naartoe gekomen om naar een band te luisteren en feest te vieren, maar dat liep nogal uit de hand.

Veel jongeren hadden flink gedronken en er ontstonden opstootjes en vechtpartijen, meldt de NOS.

Politiebegeleiding naar het station

Bij de vechtpartijen werd volgens de politie ook gedreigd met het gebruik van vuurwapens. Vervolgens moesten agenten uit de gehele regio naar Zaandam. De hele tent werd met behulp van politiehonden ontruimd. Vervolgens verspreidden de Eritreeërs zich over Zaandam, waarna er meldingen binnenkwamen van een groep die zich ‘vervelend en onrustig’ gedroeg.

Eerder bij  Elsevier Weekblad
Waarom zoveel Eritreeërs naar Europa willen

De politie besloot de groep toen door centrum van Zaandam naar het station te begeleiden. Ook moest een helikopter worden ingezet.

Groep zorgde ook voor oponthoud op het spoor

Rond 6 uur ’s ochtends zette de politie een aantal Eritrese jongeren dat bij de rellen betrokken was op de trein naar Amsterdam. Ook zouden drie mensen zijn aangehouden.

ProRail meldde dinsdagochtend op Twitter dat de politie wegens vechtpartijen ‘een groep rellende jeugd’ naar Amsterdam laat reizen. Die zouden vroeg op de ochtend ook voor oponthoud voor treinen vanaf Zaandam hebben gezorgd.

 

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.