Indonesië

Twee arrestaties voor roofmoord op bejaarde Nederlander

12 november 2017Leestijd: 1 minuut

De politie op het Indonesische eiland Bali heeft twee mannen aangehouden die worden verdacht van de brute moord op een 80-jarige Nederlander.

Het hoofd van de recherche in de regio, Aris Purwanto, gaf tegenover Indonesische media geen bijzonderheden over de twee verdachten.

Ook een ouder Japans echtpaar vermoord

Het slachtoffer, Robert Gilhooadwerd op 3 november met verwondingen aan het hoofd gevonden in een huis dat hij huurde in Jimbaran, een vissersdorp op het zuidelijke deel van het eiland.  Hij was toen al een paar dagen dood, zei de politie. Ze kwamen zijn levenloze lichaam op het spoor, omdat een buurvrouw melding maakte van stankoverlast.

De politie vermoedt dat roof het motief was voor de moord op de Nederlander. Begin september werd in de omgeving ook een ouder Japans echtpaar vermoord. Zij waren met messen omgebracht. Hun lichamen waren in brand gestoken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.