Bedrijfsleven

Dit is de nieuwe baan van Ronald Plasterk

13 november 2017

Oud-minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) heeft een nieuwe baan. Hij krijgt een leidinggevende positie bij MyTomorrows, een onderneming die de nieuwste medicijnen aan uitbehandelde patiënten levert.

Plasterk is ‘erg enthousiast’ over zijn nieuwe functie, zegt hij. In zijn nieuwe baan moet hij vooral contacten leggen en onderhouden met onderzoekers die werken aan nieuwe medicatie.

MyTomorrows koppelt artsen en hun patiënten aan nieuwe medicijnen die nog niet op de gewone markt zijn. Het gaat daarbij meestal om medicijnen van fabrikanten die nog verder onderzoek nodig hebben, maar de eerste ronde(s) van experimenten al succesvol door zijn gekomen. De medicijnen zijn bedoeld voor patiënten die via de reguliere weg zijn uitbehandeld. Het bedrijf is actief in zeventien landen.

De medische wereld is de oud-politicus niet vreemd. Plasterk was voor zijn overstap naar de politiek een bekend wetenschapper (moleculair geneticus). Zo was hij hoogleraar moleculaire genetica aan de Universiteit van Amsterdam en lid van de Gezondheidsraad, het wetenschappelijk adviesorgaan van de overheid.  Daarna werd hij minister van Onderwijs, Kamerlid voor de PvdA en minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.