misdaad

‘Nederlanders achter liquidatie Marrakech kwamen uit Amsterdam’

05 november 2017Leestijd: 2 minuten

Donderdag werden twee Nederlanders gearresteerd voor de liquidatie van een onschuldige man op een terras in de Marokkaanse stad Marrakech. Zondag blijkt dat de daders Shardyone S. (29) en Edwin R.M. (24) zijn, twee relatief onbekende criminelen.

Ze hadden het gemunt op de Nederlands-Marokkaanse crimineel Mustapha el F., meldt het AD, maar schoten op het terras van koffiebar La Crème vermoedelijk per ongeluk een student geneeskunde dood.

Foto’s en paspoortinformatie van verdachten verspreid

De Marokkaanse autoriteiten hebben de foto’s en de Nederlandse paspoorten van de twee verspreid. Beide mannen hebben lange dreadlocks. S. komt volgens zijn paspoortinformatie uit Curaçao, en R.M. staat geregistreerd in Amsterdam. Volgens het opsporingsbevel van de Marokkaanse autoriteiten werden de twee eerder in verband gebracht met drugshandel, ontvoering, overvallen en poging tot doodslag. Shardyone S. zou in 2007 iemand met een speelgoedwapen hebben beroofd in Amsterdam.

De twee mannen zouden de twee daders zijn die op beelden van een bewakingscamera waren te zien op en naast een zwarte vluchtscooter. Ze waren geheel in het zwart gehuld en droegen integraalhelmen.

Doelwit was vermoedelijk crimineel Mustapha el F.

De koffiebar La Crème in Marrakech is onder Nederlandse Marokkanen geliefd. De twee criminelen openden daar donderdag vroeg op de avond het vuur en schoten de geneeskundestudent door zijn hoofd. Hij overleed ter plekke. Een andere man een en vrouw raakten gewond.

Hun daadwerkelijke doelwit was volgens berichten dus de eigenaar van de koffietent: Mustapha el F. of zijn broer Mohammed. Beide mannen werden kort na de moordaanslag verhoord in Casablanca. El F. komt uit de groep van de in 2014 geliquideerde drugshandelaar Samir Bouyakhrichan, ook wel Scarface genoemd.

Volgens Marokkaanse media zou het onderzoek naar de moordaanslag voor zo’n 80 procent af zijn. De opdrachtgever achter de liquidatie zou een Marokkaan zijn die in de Dominicaanse Republiek zit. Tegen hem zou een arrestatiebevel zijn uitgevaardigd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.