Den Dolder

‘Na vermissing Anne Faber zag Michael P. ninja’s en snoof ritalin’

10 november 2017Leestijd: 2 minuten

In de dagen nadat Anne Faber verdween, vertoonde Michael P. verward gedrag in de psychiatrische kliniek in Den Dolder. Met messen rende hij door de tuin, op zoek naar imaginaire ninja’s.

Dat meldt het AD op basis van diverse bronnen. P. wordt ervan verdacht Anne Faber te hebben verkracht en vermoord. De jonge vrouw verdween op 29 september. Van haar ontbrak de weken daarop elk spoor, totdat de politie Michael P. arresteerde, en de zoektocht werd verplaatst naar Zeewolde. Twee weken na haar verdwijning werd haar levenloze lichaam gevonden.

Michael P. maakte een ‘doorgesnoven indruk’

De details over de moord zijn nog niet bekend. Na de verdwijning van Anne Faber begon Michael P. in de kliniek verward verdrag te vertonen. Een bron zegt tegen het AD dat P. een ‘doorgesnoven indruk’ maakte. ‘Hij sloeg pillen ritalin stuk en snoof het vermalen poeder op. Ook gebruikte hij cocaïne. Niet veel later zagen we hem met een mes door de tuin rennen, omdat hij ninja’s zag die hem iets wilden aandoen.’

In de kliniek kreeg Michael P. de vrijheid om met een scooter op pad te gaan, en vervolgens ergens een joint te gaan roken. ‘Regelmatig nam hij cliënten mee achter op zijn scooter om bij de Soesterduinen te gaan chillen,’ zegt een bron tegen het AD.

In 2010 veroordeeld voor dubbele verkrachting

P. werd in 2010 veroordeeld voor de verkrachting van twee vrouwen. In de psychiatrische kliniek in Den Dolder moest hij worden voorbereid op zijn terugkeer in de samenleving. Eerder werd al bekend dat P. in de kliniek enorm veel vrijheid had. In de kliniek knoopte hij een relatie aan met een begeleidster. Ook bezwangerde hij een patiënte. P., die werd veroordeeld tot een celstraf van elf jaar, kon dit voorjaar al zonder begeleiding naar buiten. Hoewel hij door de rechter werd gezien als levensgevaarlijk, had Michael P. in Den Dolder alleen een meldingsplicht.

Michael P. weigerde eerder mee te werken aan een tbs-onderzoek. Donderdag werd bekend dat hij nu wel bereid is mee te werken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.