Misdaad

Onder dwang meegevoerd na botsing: Onthullingen van Michael P.

30 november 2017Leestijd: 2 minuten

De verdachte van de moord op Anne Faber (25) Michael P. (27) reed haar aan op de avond van de verdwijning. Ook zou hij in de verhoren geen enkele spijt over zijn daden hebben betuigd.

Dat blijkt uit politiestukken in handen van de Telegraaf.

Tegenover de politie heeft P. uitgebreid verklaard over de avond dat hij de vrouw tegenkwam. Zo zou hij in de buurt van de kliniek met de scooter op haar zijn gebotst. Recherche zou op de plek van de aanrijding sporen hebben gevonden die dat verhaal bevestigen. Tegenover politie zou P. tijdens de verhoren ‘geen spoor van emotie of blijk van empathie of spijt hebben getoond’.

Woordenwisseling sloeg om

Nadat P. Faber aanreed op 29 september ontstond een woordenwisseling. Hij trok zijn mes en sleurde haar de bosjes in. Daar verkrachtte hij haar en stak hij haar dood. Haar jas, tas en fiets liet hij achter in Huis ter Heide.

P. verplaatste het lichaam daarna eerst naar een nog onbekende plek. Een dag later haalde hij de auto van zijn moeder op en vervoerde Faber naar een bos bij Zeewolde. Daar begroef hij haar op een aantal meter diepte.

Zonder verklaring was Faber nooit gevonden

P. kende het gebied goed. Niet alleen groeide hij op in de buurt; voor zijn eerdere straf moest hij het de groenvoorziening bijhouden. P. werd eerder veroordeeld voor de gewelddadige verkrachting van twee meisjes en straatroven.

Als P. de vindplaats in Zeewolde niet had aangewezen zou het lichaam van Faber volgens de stukken nooit zijn gevonden. Ze was diep onder de grond begraven en aan de oppervlakte was vrijwel niets te zien.

Jas zorgde voor doorbraak

De verdachte kwam in beeld toen er van hem DNA was ontdekt op de gevonden jas van Anne. Dat gaf een match met een profiel in de landelijke databank, wegens zijn eerdere veroordeling. Op 9 oktober werd P. opgepakt. Later werden ook bloedsporen van Faber aangetroffen in de auto die P. tot zijn beschikking had.

P. wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Op 10 januari is de eerste pro-formazitting van zijn proces.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.