nederland

Emma Mojet (UU) wint Johan de Witt-scriptieprijs

18 november 2017Leestijd: 1 minuut

Emma Mojet van de Universiteit Utrecht heeft zaterdagmiddag 18 november in Utrecht de Elsevier Weekblad/Johan de Witt-scriptieprijs gewonnen. Ze kreeg de prijs, die voor de vierde keer werd uitgereikt, voor haar masterscriptie Early Dutch Interest in Newtonian Mathematics.

De scriptie onderzoekt de interesse voor de wiskunde van Isaac Newton in het Nederland van de tweede helft van de zeventiende eeuw, aan de hand van de amateurwiskundige Adriaen Verwer. De prijs – in de Utrechtse sociëteit De Vereeniging uitgereikt door hoofdredacteur Arendo Joustra van Elsevier Weekblad – bestaat uit een bedrag van 1.500 euro, een boekenpakket en een jaarabonnement op Elsevier Weekblad. De jury prees Mojet voor haar ‘zeer hoog wetenschappelijk vakmanschap’.

De Elsevier Weekblad/Johan de Witt-scriptieprijs gaat naar de beste universitaire geschiedenisscriptie die betrekking heeft op de Republiek der Nederlanden in de zeventiende eeuw. Voor het eerst sinds 2014 reikte de jury dit jaar ook een aanmoedigingsprijs uit. Die prijs – 200 euro, een boekenpakket en ook een jaarabonnement – ging naar de bachelorscriptie Een zwart decor van Sanne Hermans van de Rijksuniversiteit Groningen.

De Elsevier Weekblad/Johan de Witt-scriptieprijs ging eerder naar Arthur der Weduwen (2016), Didi van Trijp (2015) en Gloria Moorman (2014).

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.